Arkeoloji, Kültür ve Sanat Fuarı 15 – 17 Kasım’da Antalya’da. Türkiye’de bir ilk!
|Arkeolojik varlıklar bakımından belki de dünyanın en zengin şehirlerinden biri olan Antalya, 15-17 Kasım günleri Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Salonu’nda birincisi düzenlenecek, “Antalya Arkeoloji, Kültür ve Sanat Fuarı”na evsahipliği yapacak.
Arkeologlar Derneği Antalya Şubesi ve Plan T Fuarcılık Ltd. Şti. iş birliği ile gerçekleştirilecek fuarın teması; “Kültürel mirasın korunması ve geleceğe aktarılması” olarak belirlendi.
Aynı zamanda Türkiye’de de bir ilk olan fuar, kültürel mirasın korunmasında sorumluluk alan, çaba harcayan kurum, kuruluş ve kişileri bir araya getirmek, network oluşturmak, bu önemli mücadelede iş birliği ve güç birliği temelli daha etkin projelerin geliştirilmesi için zemin oluşturmayı amaçlıyor.
15 Kasım’da fuar alanında yer alan Tarık Akan Konferans Salonu’nda, “Kültürel Mirasın Koruması Sempozyumu” düzenlenecek. Üniversitelerden bilim insanları, yerel yönetimlerin temsilcileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcileri ve sivil toplumun katılacağı sempozyum halka açık gerçekleşecek.
Arkeologlar Derneği Antalya Şubesi’nin konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:
“Türkiye’de ilk defa düzenlenen bu fuarın Antalya özelinde ülkemiz genelinde önemli toplumsal katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Antalya, üç yüzün üzerinde antik kent ve yerleşme ile sadece Anadolu kültür mirasına değil dünya kültür mirasına da ev sahipliği yapmaktadır. Prehistorik Dönemden, günümüze kesintisiz yerleşim gören şehrimizde, 1. Antalya Arkeoloji, Kültür ve Sanat Fuarı ile toplumsal farkındalık yaratmak hedeflenmektedir. İnsanlık tarihinin en erken döneminden günümüze kadar üretilen kültür ve sanata dair maddi kültür kalıntılarını keşfeden, tanımlayan, araştıran ve kaydederek geleceğe aktaran bir meslek grubu olan biz arkeologlar, kimliğimizi oluşturan, bizi tanımlayan kültür ve sanatı sadece geçmişte değil günümüzde de arkeolojinin içerisinde düşünmek, kavramak ve anlaşılır kılmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Düzenlediğimiz bu fuar ile arkeoloji, kültür ve sanat alanında üreten, çalışan kurum ve kişileri buluşturarak geçmişten geleceğe uzanan köprünün bu günkü mimarları ile oluşturacağımız renkli mozaik içerisinde çocuklarımıza ve gençlerimize ulaşmayı istemekteyiz.”