Antalya’da Yarıyıl Tatilinde Yapılacak En Keyifli 7 Etkinlik

Karneler bugün dağıtılıyor. Yarıyıl tatili başlamışken çocuklarla, torunlarla, yeğenlerle gidilecek yer önerilerini sizlerle paylaşalım dedik.

Tamam, deniz mevsimi değil. Ancak, bu Antalyalıların ve Antalya’yı ziyaret edeceklerin sıkılacakları anlamına gelmiyor.  Kartopu oynamaktan, teleferikle şehrin en yüksek tepesine çıkıp denizi ve kenti seyretmeye, çeşitli atölyelere çocuklarınızla katılmaya kadar pek çok etkinlikle yarıyıl tatilinin keyfini en güzel şekilde çıkarabilirsiniz.

İşte listemiz!

 

Antalya Kültür Sanat

Antalya Kültür Sanat, ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı’nın kurduğu kentin en önemli kültür merkezlerinden biridir. Kurulduğu günden beri ulusal ve uluslararası sergilerin yanı sıra, eğitim atölyeleri de düzenliyor. Yarı yıl tatilinde çocuklar için düzenleyecekleri atölyeler hakkında detaylı bilgi almak için merkezi 0 242 242 0 257 numaralı telefondan aramanız yeterli olacaktır.

 

Dokuma Kent Parkı

Dokuma Mahallesi’ndeki Dokuma Kent Parkı yarı yıl tatilinde ailelerin ve çocukların ilk tercihleri arasında yer alacağa benziyor. Çünkü Dokumapark’ta 27 Ocak, cumartesi günü Kar Şenliği yapılacak. Etkinlik saati  11:00. Ayrıca Anadolu Oyuncak Müzesi, Modern Sanatlar Galerisi, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, kafeterya ve çay bahçelerinin bulunduğu park her yaştan insana ev sahipliği yapmaya hazır bekliyor. Hafta boyunca açık olan Dokuma Kent Parkı’na giriş ücretsiz.

MÜZELER

Antalya Arkeoloji Müzesi

Antalya Arkeoloji Müzesi, on dört sergi salonu ile açık hava galerileri ve bahçeden oluşan 7.000 m2’si kapalı olmak üzere toplam 30.000 m2’lik bir alanda hizmet veriyor.  İçerisinde ayrıca modern sanatlar sergi salonu, konferans salonu, kafeterya, video gösterim salonu ve geçici sergi salonu bulunuyor.

Müzenin başlangıç salonunu çocuk bölümü oluşturuyor.  Teması zaman zaman değiştirilen ve çocukların severek gezeceği bir mekan haline getirilen çocuk bölümünde antik yerleşimlere ait maketler,  Arkeolog Mustafa Samur tarafından yapılmıştır. Burada Prehistorik dönem yerleşimi olan Karain Mağarası’ndan başlayarak, Hellenistik, Roma, Selçuklu Dönemi yapılarına ait maketler,  Myra kaya mezarları, Perge Hellenistik Kuleleri, Patara Meclis Binası, Zafer Takı, Deniz Feneri, Aspendos Tiyatrosu ve Saat Kulesi maketleri yer alır.  Salonda ayrıca günümüzde yok olmak üzere olan  zanaatlerden  zamanın yorgancıları, semercileri, bakırcıları ve demircileri eski Antalya çarşısı içinde maketlerle canlandırılıyor.

Antalya Arkeoloji Müzesi, pazartesi günleri hariç her gün 08.30 ile 17.30 saatleri arasında açık oluyor. Müze, 18 yaş altındaki ziyaretçilerine ücretsizken 18 yaşın üstündekiler 20 TL ücret ödeyerek gezebiliyor.

 

Anadolu Oyuncak Müzesi

Antalya’nın ilk sanayi tesislerinden Dokuma Fabrikası’nda bir zamanlar işçi çocuklarının gittiği Kreş Binası, Kepez Belediyesi tarafından dünyanın en güzel Oyuncak Müzesi’ne dönüştü.

Giriş/ Anılar Odası, Ofis, Pinokyo-Ahşap Oyuncaklar, Masalcı Nine, Temel Reis / Deniz Odası, Sarı Avlu – Pepe, Garaj / Metal Oda / Arabalar, İstasyon / Tren Odası, Erken Cumhuriyet Sınıfı, Yap Boz – Peluş Odası, Geleneksel Esnaf Sokağı, Anadolu Geleneksel Oyuncakları, Kaleiçi Sokağı (Bizim Bakkal, Kaleiçi Oyuncakçısı), Anadolu Oyuncak Tarihi, Çok Amaçlı Salon, Müze Kafe, Atölyeler, Müze Bahçe gibi temalı salonlar dışında atölye gibi mekanlar da müze salonları anlayışında düzenlenmiş. İçerik ve tasarım olarak her salonda apayrı bir tema ve apayrı bir atmosfer var. Dünyadaki benzerlerinden çok farklı. Özenle hazırlanmış müze bahçesi, atölyeleri ve çevre düzenlemesi de adeta bir müze gibi kurgulanmış. 15 salonda 15 ayrı tema ve 15 farklı düzenleme söz konusu. Müzenin koridorları da teşhir tanzim alanı olarak düzenlenmiş. 10 vitrinde 10 ayrı temada oyuncaklar sergileniyor. Teddy Bear’den dünyanın en nadide Porselen bebeklerine, mutfak eşya modellerinden uzay ve robot oyuncaklara ve Karagöz karakterlerine pek çok oyuncak bulunuyor.

Hafta İçi 09:30 – 18:00 / Hafta Sonu 09:30 – 19:00, Pazartesi Günleri Kapalı

 

Kepez Hababam Sınıfı Müzesi

Kepez Belediyesi, Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz eseri Hababam Sınıfı’nın çekildiği İstanbul Adile Sultan Kasrı’ndaki sınıfın bir benzerini, Esentepe Mahallesi’ndeki Amir Ateş Semt Konağı’nda oluşturdu. Hababam Sınıfı Müzesi, haftanın yedi günü, saat 9.00 ile 18.00 saatleri arasında ücretsiz.

Müzede, 1975 yılında Hababam Sınıfıyla başlayan serinin 1976’daki Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, 1977’deki Hababam Sınıfı Uyanıyor ve 1978’deki Hababam Sınıfı Tatilde kaldı filmleriyle ilgili görseller sergileniyor. Müzede, İnek Şaban karakterini canlandıran Kemal Sunal’ın saati, Adile Naşit’in canlandırdığı Hafize Ana’nın filmde kullandığı ütü ile filmin yönetmeni Ertem Eğilmez’in daktilosu da müzede yer alıyor.

Deniz Biyolojisi Müzesi

Antalya Kaleiçi Yat Limanı’nda hizmet veren Büyükşehir Belediyesi’ne ait Türkiye’nin ilk Deniz Biyolojisi Müzesi, Türkiye’nin ve Akdeniz’in su altı yaşamını Antalyalılar ve turistlere tanıtıyor. Deniz canlılarının ve özellikle nesli koruma altındaki türlerin yakından tanınmasını sağlayan müze, 5 yılda 25 bin ziyaretçi ağırladı. Tarihi Kaleiçi turunuza bu müzeyi de eklemeyi unutmayın.

Antalya Oyuncak Müzesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, İstanbul Oyuncak Müzesi’nin sahibi yazar Sunay Akın’ın danışmanlığında kurduğu Antalya Oyuncak Müzesi,  23 Nisan 2011’de açıldı. Müze İstanbul ve İzmir’den sonra Türkiye’deki üçüncü oyuncak müzesidir.

Antalya Oyuncak Müzesi de yarı yıl tatilinde eğlenceli saatler geçirilecek yerlerden biri. Ziyaretçilerini her köşesinde masal kahramanlarının karşıladığı müzeye girenleri önce Hasrettin Hoca ve eşeği selamlıyor. Sonrasında kül kedisi ve bal kabağı arabası, Daltonlar, Red Kit, Micky Mouse, Şirinler, Keloğlan, Temel Reis gibi birçok çizgi film kahramanı müzede sergileniyor. Müzede 3 binin üzerinden oyuncak var. Müze bünyesinde yerli oyuncakların yanı sıra yabancı üretim oyuncakları da görmek mümkün. Pazartesi hariç her gün  09.30 ile 18.30 saatleri arasında açık olan müzeye giriş ücretli. İletişim için (0242) 248 49 33 / 34 numaralı telefonları arayabilirsiniz.

 

Saklıkent

Türkiye’nin kar alan bölgelerine ilk kar düştüğünde, ardından Saklıkent’e de kar düşer ve biz Antalyalılar öylece anlarız kışın geldiğini. Kar asla aşağılara kadar inmese de üşenmeyip çıkarız Saklıkent’in zirvesine. Hal böyle olunca yarı yıl tatil önerilerimizin olmazsa olmazıdır Saklıkent Kayak Merkezi. Merkez, Torosların Beydağları kısmında yer alan Bakırlıdağı kuzey yamacına kurulmuş 500 dağ evi ve kayak tesislerinden oluşan bir kayak kompleksidir. Her yıl biraz değişse de, merkez Aralık ile nisan ayları arasında 120 güne yakın kaliteli kayak imkanı sunuyor. Profesyonel ve amatör kayakçıları ağırlayan merkezde çocuklar için hazırlanan bir de kayak pisti bulunuyor. Özel kayak dersi almak isteyenlere profesyonel hocalar eğitim veriyor. Kızak yapmak isteyenler ise saatlik kiraladıkları kızaklarla kayıp eğlenebiliyor. Zirvede bulunan bir otel ve restoran günübirlik tatilciler için de yiyecek, içecek ve sıcak dinlenme imkanı sunuyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Saklıkent’e ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla toplu taşıma seferleri başlattı. Otogar-Saklıkent arasında  500 nolu belediye otobüsleri sefer yapıyor. Kış tarifesi kapsamında; cuma, cumartesi ve pazar günleri otogardan saat 08.00’de, Saklıkent’ten ise saat 15.00’te karşılıklı sefer düzenleniyor. Otogar- Saklıkent güzergahında Antalya Kart uzun hat ücret tarifesi ile seferler sağlanacak.

Tenefüspark

Muratpaşa Belediyesi tarafından Çaybaşı Mahallesi’ne yapılan Teneffüs Park, her daim çocuklar için hazır, içerisinde farklı yaş gruplarından çocuklar için 48 farklı etkinlik bulunan parkta; bumperball (balon oyunu), buz pateni, tırmanma duvarı, macera parkı, farklı oyun ve atölye çalışmaları yapılıyor. Teneffüs Park’a 0-3 yaş arası ile 65 yaş üstünün ücretsiz girerken, diğer yaş gruplarından ücret alınıyor.  Tenefüs Park  pazartesi hariç haftanın 6 günü açık.  İletişim için 0242 502 03 33 – 0532 473 19 54 numaralı telefonları arayabilirsiniz.

Tünektepe Teleferik

Tünektepe/Sarısu Teleferik Hattı’yla Tünektepe’ye çıkan Antalya’nın ziyaretçileri kenti en tepeden izleme fırsatı buluyor. Geçen yıl hizmete açılan Tünektepe Teleferik Projesi, hizmete girdiği günden bu yana 90 bini yabancı turist olmak üzere 790 bin kişiyi zirveye taşıdı. Yaz-kış ziyaretçi akınına uğrayan Tünektepe’ye, teleferikle Sarısu’dan 9 dakikada ulaşılıyor. Zirvede yer alan Teleferik kafe ve Yörük çadırı da aşağıya inmeden keyif yapmak isteyenlere birbirinden lezzetli seçenekler sunuyor.

Zeytinpark

Antalya Zeytinpark, “Muratpaşa Vakıf Zeytinliği’nin Antalya’ya kazandırılması, doğal yeşil dokusunun, tarımsal niteliğinin korunması ve geliştirilmesi” amacıyla, kar amacı gütmeyen bir işletme olarak kurulmuştur. Antalya’da kalan son ve tek doğal yeşil alan olan  Zeytinpark’ta çocuklar için de değişik etkinlikler düzenleniyor.

 

Etkinliklere yerinizi ayırtmak için 0 242 331 1 331 / 0 530 108 53 91 numaralı telefonları arayabilirsiniz.

Bitirmeden; kentte yapacaklarınız bunlardan daha fazla onu da hatırlatmış olalım…

Kentimizin ve kentimizi ziyarete gelecek tüm çocuklara keyifli bir tatil dileriz.

Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir