Antalya’nın Bandosu
|Okuduk ki Antalya Büyükşehir Belediyesi Bandoda yapısal değişiklikler yapacakmış. 50 yıldan beri hizmet veren Belediye Bando Takımı’na ilk kez bayan bandocular katılacakmış. Antalya’nın bandosuna kadın eli değecekmiş…
Kim ne derse desin her şehrin bir bandosu olmalıdır. Hatta bandolar kentlerin karakteristik özelliklerine görede farklılıklar sergilemelidir. Hele ki belediyeler açısından bando kente ait prestij göstergelerinden biri bile olabilir. Bando denilince Selamsız Bandosu, Posta Gazetesi Bandosu ülkemizde akla ilk gelen meşhur bandolar. Bizim bandomuzda meşhur olsa yurt içi ve yurtdışı festivallere katılsa, Altın Portakal kortejine dahil olsa, kendi karakteristik özellikleri olan uzaktan bakınca askeri bando şablonundaki diğer kentlerin bandolarından farklı olduğu anlaşılsa, Mehterandan sonra Türkiye’nin en ünlü bandosu olsa, en iyi müzisyenlerin katılmak için can attığı bir kadrosu olsa, repertuarı geniş ve yerel müzikleri de barındırsa Antalya için farklı olmaz mı?
Merakla bekliyoruz…
Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde yer alan duyuru şöyle;
“Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, bu kapsamda konservatuvar mezunu ve trompet, trombon, klarnet, saksafon, tuba, korno, bateri gibi müzik enstrümanlarından en az birini çalabilen özellikle kadın müzisyenlerin alınmasını planlıyor. Genç müzisyenler ve tazelenen personel ile yeni bir kimliğe sahip olacak Antalya Büyükşehir Belediye Bandosu, repertuvarını yerli-yabancı eserlerle zenginleştirecek. Antalya Büyükşehir Belediye Bandosu’na katılmak isteyen müzisyenler, müracaat formlarına www.antalya.com.tr ve www.antalya.bel.tr internet adreslerinden ulaşabilecek. Başvuru için son tarih 31 Ocak 2012 olarak açıklandı.”
Sayın Admin
Yukarıda bir Şehrin Bandosu ve olması gerekenlerini gerçekten iyi gözlemlemiş ve yazmışsınız. İşte bu bahsettiklerinizi biz yapmaya gayret ediyoruz .Festival denince bununla en çok özdeşleşen şey Bando’dur.Altın Portakal festivalinde bu yıl Kortej’i izledim. Ülkemizin sevilen Sanatçıları Kortejde araçların üzerinden insanlara gülücük ve çiçek dağıtırken..Kortej deki araçlar Türk hastalığı olarakta niteleyebileceğimiz şekilde KORNA larından melodiler çıkartmaya çalışarak tempo tutuyorlar..Arkada Anadolu Ateşi grubu 15 kadar Davulla sadece gürültü çıkartıyor.. Bende AKSAV’a
( Antalya KÜLTÜR SANAT Vakfı) soruyorum..O sanatçılar ve halk bu KORNA ve DAVUL gürültüsünden daha fazlasını haketmiyormu?
Kent Mızıkacılar Bando Grubumuz sizin yukarıda saydığınız farklılık getirecek özellikleri taşımaktadır..Ve 2 yıl önce AKSAV’a hiçbir ücret almadan Altın Portakal Festival Kortejinde yer alabileceğimizi söyledik ve hala bekliyoruz 2 yıldır. İşte size Antalya’da Kültür Sanat ve Bando anlayışı .Saygılarımla..